PAIGALDUSNIPID! Paneelid seina liistudeta?

Meilt küsitakse tihti kuidas seina või lakke paigaldatud paneelide nurgad viimistleda ja milliseid liiste kasutada. Siinkohal tuleks välja ühe variandiga – neid üldse mitte kasutada! Käisime külas ühel meie külalislahkel kliendil Üllaril, kes teab kui hea viimistlusmaterjal vineer on ning liistuvaba lahenduse kasuks otsustas.

Nipp nr 1

Üldjuhul oleme harjunud, et põranda ja seina vahel ning seinanurkades peab olema liist. „Liistud on vigade peitmiseks“, ütleb meie leidlik klient Üllar. Liist katab lahtised servad nurkades või põranda ja seinavahelise vahemiku.

Liistuvaba lahendus jätab hoopis modernsema mulje. Põranda ja seinavahelise nurga katmisel võid kasutada silikoon. Tulemus jääb väga puhas ja ilus!

Wild Tile seinapaneel põrandaliistusta
põrandaliistuta seinapaneel

Oluline on sellisel juhul roovitus väga täpselt paika panna. Arvestama peab ka põranda kalletega, sest erinevalt liistust ei saa silikooniga seina ja põranda vahel olevat erinevust peita – see peab olema kogu seina pikkuses ühtlane.

Nipp nr 2

Kui põrandaliist võib jääda mööbli taha või on üleüldiselt silma vaateväljas nii madalal, et ei jää silma, siis seina nurgad paistavad kindlasti rohkem välja. Ka siinkohal tundub meile liistu kasutamine turvaline ning traditsiooniline katmisvõimalus olevat.

vineerist seinapaneel
liistudeta seinapaneel

Siin on üks järjekordne näide, kus on valitud liistuvaba variant. Ukseavas ilutseb hoopis eriline vineeri triibuline lõikeserv. Sellisel juhul tuleb ühe seina servad lihtsalt liivapaberiga üle käia ja siledaks teha. Teiselt poolt jääb tulemus puhas ja ilus, sest serv jääb teise paneeli taha peitu. Samuti väga korrektne ning stiilipuhas tulemus.

„Ega ehitajad alguses eriti sellise lahenduse poolt ei olnud, sest liistuta lahendus nõudis rohkem ajalist kulu ja kindlasti oli see ehitajatele suureks väljakutseks“, selgitab Üllar.

Tutvu meie Wild Tile seina- ja laepaneelidega lähemalt siin: www.wildtile.eu

Liitu uudiskirjaga

Sellel veebilehel kasutatakse kasutajamugavuse suurendamise ja toimimise parandamise eesmärgil “küpsiseid”, rohkem saate lugeda selle kohta “küpsiste poliitikast”, tutvuge ka “Andmekaitsereeglitega”.