Huvitav koostööprojekt EKA sisearhitektuuri tudengitega

Selle aasta septembris pöördus meie pole EKA sisearhitektuuri osakond, kellel oli esimese aasta tudengitele huvitav eriala aine idee, mille teostamiseks meie abi vajati. Kuivõrd oleme korduvalt rääkinud, et Vineerimaailma eesmärgiks pole olla kõigest materjali edasimüüja, vaid pühendada oma aega ka kasuliku info jagamisele ning inimeste harimisele meie valdkonnas, siis tundus projekt väga ahvatlev.


Eelkaitsmine

Aine "Ühendaja/Haakija/Linkija" juhendajateks on Aulo Padar ja Sille Pihlak, kes ühendaja või linkija all pidasid silmas objekti, mis loob purde kahe seni ühendamata objekti või ala vahel. Kursuse eesmärgiks oli " tutvustada  üliõpilastele probleemi tõstatamist (otsimist), selle lahendamist skitseerimise ja maketeerimise tasemel, tutvustada arvutiga 3d modelleerimist ning tööstusfreesi kasutamist suureskaalaliste objektide ehitamisel, et semestri lõpuks päädida 1:1 skaalas freesitud elementidest kokkupandud orginaalobjektiga. Lähemalt uuritakse konstruktor-loogikat, mis kätkeb endas kinnitusvahenditeta 2D elementide kombineerimist inimraskusele (u 100 kg) vastupidavaks ühendajaks, mis on toodetud tööstusliku vineerifreesiga." Seega pidid tudengid mõtlema välja tapisüsteemiga koospüsivad objektid, mida saaks vineeritahvlitest CNC-pingis välja lõigata. Kõik tudengid pidi oma projektid mahutama ühele (äärmisel juhul kahele) 15mm paksusele vineertahvlile mõõduga 1003x3043mm – lisaks kõigele oli ülesandeks võimalikult optimaalselt kasutada ära kogu materjal.  


Eelkaitsmine

Selle kursuse raames oleme konsultandi rollis osalenud vaheülevaatusel, mille jaoks olid tudengid valmistanud enda objektidest maketid, mille põhjal sai hinnatud tehtud töö kontseptsiooni ja konstruktsiooni (materjalist tulenevad ohud). Kuivõrd aine suureks eesmärgiks oli luua nn ühendaja või linkija, siis olid paljud tööd kohaspetsiifilised ehk mõeldud vaatlemiseks ja/või kasutamiseks ainult ühes konkreetses kohas. Eelkaitsmisel osutus kõige keerulisemaks takistuseks just vineeri omadus "tõmmata propellerisse", millega tudengid polnud arvestanud – osa projektidest sai sellel põhjusel ka veidi ümber tehtud.


Eelkaitsmine

Lisaks käisid kõik tudengid meie juures külas, et tutvuda CNC-pingiga – selle võimaluste ning piirangutega. Külastuse järgselt saatsid õpilased joonised meie tootmisjuhile, kes objektid CNC-pingis välja lõikas.


Tudengid külas

Meil on hea meel, et juba selle nädala kolmapäeval ehk 14. detsembril toimub eksursioon Tallinnas, mille käigus vaatame üle valminud objektid ja asukohtade sobivuse. Kui on soov valminud objekte näha, siis jagame ringkäigust pilte oma Instagrami lehel!

Viimased postitused

Uus Multigrey kate RIGA Heksa Plus ja RIGA Tex toodetele

Latvijas Finieris on välja töötanud uue Multigrey melamiinkatte RIGA Heksa Plus ja RIGA Tex toodetele ...

RIGA ECOlogical – uus keskkonnasõbralikum liim ligniini baasil

Latvijas Finieris on oma tuntud RIGA kasevineeri jaoks välja töötanud uue keskkonnasõbraliku liimi RIGA ECOlogical,  mille puhul traditsioonilise fossiilfenooli asemel kasutatakse olulisel määral biopõhist ligniini ...

ERIPAKKUMINE: Testime uue mõõduga Wild Tile paneele

Meilt küsitakse tihti kuidas seina või lakke paigaldatud paneelide nurgad viimistleda ja milliseid liiste kasutada ...

Taas müügil puitbrikett!

Pakume Vineerimaailmas heledat kandilist kasepuust pressitud puitbriketti, mis on väga eeskujuliku kütteväärtuse ja minimaalse tuhajäägiga ...

Liitu uudiskirjaga

Sellel veebilehel kasutatakse kasutajamugavuse suurendamise ja toimimise parandamise eesmärgil “küpsiseid”, rohkem saate lugeda selle kohta “küpsiste poliitikast”, tutvuge ka “Andmekaitsereeglitega”.