KASULIK TEADA: Ultralam– sertifitseeritud toode?

Miks üldse jälgida, kas materjal on sertifitseeritud? Kui toode on sertifitseeritud, annab see tarbijale kindlustunde, et nii toode ise kui ka selle tootmise protsess vastavad pakkuja poolt lubatud omadustele ning seaduste ja normidega kehtestatud tingimustele. Kindlustunde tagab just asjaolu, et toote lubatud omadused on kinnitatud kolmanda, sõltumatust eksperdist osapoole poolt ning tegu pole pelgalt ilusa müügilubadusega. Siinkohal tasub märkida, et enamus projektide puhul on nõutud, et kasutatud ehitusmaterjalid oleksid sertifitseeritud.

Konstruktsiooni- ja kandeelementide ehituseks mõeldud vineerpuit Ultralam omab järgnevaid sertifikaate:

EC-sertifikaat ja toimivusdeklaratsioon

EC-sertifikaat

Toimivusdeklaratsioon

EC sertifikaat annab tootjale õiguse kasutada oma toote puhul CE märgist. Selle märgise olemasolu tootel tähendab, et tootja on võtnud vastutuse, et tema pakutud toode vastab Euroopa Liidus kehtestatud nõuetele ning seda toodet on ohutu kasutada. Toimivusdeklaratsiooniga võtab tootja omale kohustuse, et tema toode vastab deklaratsioonis kajastatud tingimustele ja omadustele.

Antud sertifikaatide olemasolu tagab kliendile kindluse, et toodet ostes saadakse just see, mis on tehnilises dokumentatsioonis kirjeldatud.

M1-klassifikatsioon

M1-klassifikatsioon

Tagamaks kvaliteetset sisekliimat ehitistes, peavad kasutatavad materjalid vastama suhteliselt rangetele normidele ning mahtuma kehtestatud piirmääradesse. Selliste nõuete eesmärk on kaasa aidata tervislikuma elukeskkonna saavutamisele. Peaaegu kõik materjalid, isegi kõige naturaalsemad, eraldavad teatud määral emissioone. M1 klassifikatsioon tähistab madalat emissiooni. Seega saavad tarbijad kindlustunde, et tegu pole tervistkahjustava tootega. Kuigi M1 klassifikatsioon on kasutusel Soomes ja see on vabatahtlik, siis on tegu positiivse argumendiga ka teistel turgudel tegutsedes.

FSC- sertifikaat

FSC- sertifikaat

FSC-sertifikaadi olemasolu annab kliendile kindluse, et toormaterjal, millest toode on valmistatud, pärineb nö õigesti majandatud metsast (hõlmates seejuures peale majanduslike tegurite ka sotsiaalseid ja keskkonnaalaseid aspekte). FSC tarneahela sertifitseerimine tähendab, et on olemas võimalus jälgida materjali teekonda piki tarneahelat tagasi kuni selle algpäritoluni välja (lõpptootest kasvava metsani). Kui mõnel vahepealsel lülil pole FSC tarneahela sertifikaati, siis tarneahel katkeb. " FSC sertifitseeritud metsamajandaja näitab, et tegutseb metsas sotsiaalselt õiglasel, majanduslikult elujõulisel ja keskkonnasõbralikul viisil. FSC sertifikaat aitab viia teadmist vastutustundlikust metsamajandamisepraktikast tarbijani, mis loob sertifitseeritud materjalile turueelise. Sertifitseerimine on lõpuni vabatahtlik ning sertifikaadi väljastab sõltumatu osapool, kes kontrollib metsamajandamise vastavust FSC printsiipidele ja kriteeriumitele läbi rahvusliku FSC standardi,“ kirjeldab Eestis FSC sertifitseerimisega tegelev MTÜ Hea Metsanduse Koda.

LISAKS:

Vastavusdeklaratsioon Saksa turule

Sertifikaat tõestab, et toode vastab Saksamaal ehitusmaterjalidele kehtestatud nõuetele ja deklaratsioonis näidatud omadustele

Vastavusdeklaratsioon Jaapani turule

Tehnilise vastavuse raport USA turule

Hindamisaruanne USA turule

Oluline on ka märkida, et Ultralam'i tootev MLT Ltd on esimene Venemaal tegutsev ettevõte, kes on ühinenud USA Konstruktiooni Ehituskomponentide Assotsiatsiooniga (SBCA, www.sbcindustry.com).

Kokkuvõttes on Ultralam'i näol tegemist sertifitseeritud tootega, mille kasutamist igati soovitame!

Detailsemat informatsiooni Ultralam'i kohta vaata SIIT

Viimased postitused

Uus Multigrey kate RIGA Heksa Plus ja RIGA Tex toodetele

Latvijas Finieris on välja töötanud uue Multigrey melamiinkatte RIGA Heksa Plus ja RIGA Tex toodetele ...

RIGA ECOlogical – uus keskkonnasõbralikum liim ligniini baasil

Latvijas Finieris on oma tuntud RIGA kasevineeri jaoks välja töötanud uue keskkonnasõbraliku liimi RIGA ECOlogical,  mille puhul traditsioonilise fossiilfenooli asemel kasutatakse olulisel määral biopõhist ligniini ...

ERIPAKKUMINE: Testime uue mõõduga Wild Tile paneele

Meilt küsitakse tihti kuidas seina või lakke paigaldatud paneelide nurgad viimistleda ja milliseid liiste kasutada ...

Taas müügil puitbrikett!

Pakume Vineerimaailmas heledat kandilist kasepuust pressitud puitbriketti, mis on väga eeskujuliku kütteväärtuse ja minimaalse tuhajäägiga ...

Liitu uudiskirjaga

Sellel veebilehel kasutatakse kasutajamugavuse suurendamise ja toimimise parandamise eesmärgil “küpsiseid”, rohkem saate lugeda selle kohta “küpsiste poliitikast”, tutvuge ka “Andmekaitsereeglitega”.