Meil Vineerimaailmas veel kriisi ei ole

Kuigi ilmad on läinud viimastel päevadel jahedamaks, siis metsandussektoris valitseb endiselt kriis. Sügisene sajune ja soe periood on kestnud oluliselt pikemalt ja riigi Ilmateenistuse andmetel on keskmine sajuhulk olnud 104-158% suurem keskmisest sajunormist.

vineerist tool
Pildi allikas

Läti valitsuse kriisikomisjon kuulutas juba eelmise aasta lõpul üleujutatud metsade tõttu välja üleriigilise katastroofiolukorra raiesektoris. See võib aga tähendada erinevate puiduga seotud projektide seiskumist või edasilükkumist määramata ajaks. “Metsad on vett täis ning seal ei ole võimalik midagi teha, rääkimata palgikoormate väljavedamisest metsast. Raske tehnika vajub lihtsalt mutta. Kui korralikku jääd ei tule, siis jääb üle vaid kevadet oodata,” kirjutab Maaleht.

Maalehe sõnul ei ole ka Eestis olukord väga palju parem. Alates möödunud augustist on sademeid olnud keskmiselt kolmandiku võrra rohkem kui tavaliselt. Üleujutused on enamikes kohtades muutunud pinnase mittekandvaks. Kruusateed on väga pehmed ning osa metsateid lausa vee all. See on aga seadnud raskeveokite liiklemisele massipiirangud.

vineerist tool
Pildi allikas

Ka meie metsades kuulutasid Eesti- Metsa ja Puidutööstuse Liit ning Eesti Erametsaliit välja eriolukorra, kus praegustes märgades metsatööde oludes ei ole töö tegemine looduskeskkonna suhtes vastutustundlik ja läheb vastuollu metsanduse hea tavaga.

Loodame, et ilm läheb mõnusalt talviseks ja kriis laheneb kiirelt! Rasketest oludest vaatamata oleme endale lattu kogunud palju erinevat materjali, et lähiajal teid kindlasti kõige vajalikuga varustada. 

Vaata ka Maalehe toimetaja ja ajakirja Eesti Mets peatoimetaja Kristiina Viiron selgitavat VIDEOT – “Metsades on olukord nii hull, kuid tööd tuleb jätkata”

Allikad:
Maaleht “Lätis kuulutati üleujutatud metsade tõttu välja üleriigiline katastroofiolukord”, 28.12.2017
Delfi ärileht “Eesti metsades kuulutati välja erakorraline olukord: maapind on liiga märg, et puitu välja vedada”, 11.01.2018

Video allikas:
Maaleht “Metsades on olukord nii hull, kuid tööd tuleb jätkata”, 11.01.2018

Viimased postitused

Uus Multigrey kate RIGA Heksa Plus ja RIGA Tex toodetele

Latvijas Finieris on välja töötanud uue Multigrey melamiinkatte RIGA Heksa Plus ja RIGA Tex toodetele ...

RIGA ECOlogical – uus keskkonnasõbralikum liim ligniini baasil

Latvijas Finieris on oma tuntud RIGA kasevineeri jaoks välja töötanud uue keskkonnasõbraliku liimi RIGA ECOlogical,  mille puhul traditsioonilise fossiilfenooli asemel kasutatakse olulisel määral biopõhist ligniini ...

ERIPAKKUMINE: Testime uue mõõduga Wild Tile paneele

Meilt küsitakse tihti kuidas seina või lakke paigaldatud paneelide nurgad viimistleda ja milliseid liiste kasutada ...

Taas müügil puitbrikett!

Pakume Vineerimaailmas heledat kandilist kasepuust pressitud puitbriketti, mis on väga eeskujuliku kütteväärtuse ja minimaalse tuhajäägiga ...

Liitu uudiskirjaga

Sellel veebilehel kasutatakse kasutajamugavuse suurendamise ja toimimise parandamise eesmärgil “küpsiseid”, rohkem saate lugeda selle kohta “küpsiste poliitikast”, tutvuge ka “Andmekaitsereeglitega”.