Vineerist voodipeatsid

Kui sinu magamistuba vajab värskendust, siis annab voodipeatsi meisterdamine kindlasti toale uue hingamise ja väljanägemise kerge vaevaga. Üldiselt on voodipeatsid valmistatud vineerist või puidust, kuid reeglina alati peidetud erinevate vatiinide, poroloonide ja kangaste või värvikihi alla. Kui sooviksid tuba isikupärasemaks muuta, siis ära peida vineeri kordumatut mustrit ja naudi puidu soojust toas. Siin on sulle mõned ideed kokku korjatud.

Lihtne voodipeats

Kõige lihtsam voodipeats maailmas. Sul ei lähe isegi tööriistu vaja. Asetad lihtsalt õiges suuruses tahvli voodi ja seina vahele. Soovi korral saad peatsi kinnitada voodi või seina külge. Sellise peatsi külge saad kinnitada näiteks seinalampe ilma, et seina sisse auku peaks tegema. 

Raamriiuliga voodipeats

Veidi keerulisem valmistada, kuid erilist tuumafüüsikat endas sellise voodipeatsi meisterdamine ei hõlma. Ilus ääristus annab voodipeatsile lisaks konkreetsusele ka ruumi asjade hoiustamiseks. Voodipeatsi võib kinnitada nii seina kui voodi külge. Kindluse mõttes võib sellele ka oma jalad meisterdada.

Reljeefne voodipeats

Huvitava lahenduse saad kui valid erinevate pinnamustrite, kujude ja kõrgustega tahvlid. Neid saad oma äranägemise järgi lisaks peitsida või värvida - tervenisti või mingis osas. Mõistlik oleks tahvleid ka omavahel kinnitada, et need liikuma ei pääseks.

Öökapp-voodipeats

Kui õige suuruse ja kujuga öökapp pole end veel ilmutanud, siis nüüd saad voodipeatsit meisterdades ka selle lihtsa vaevaga ise meisterdada. Kinnita öökapp-riiul voodipeatsi külge endale sobivale kõrgusele. Samast materjalist öökapp loob ühtse stiilse terviku.

Seinast seinani voodipeats

Kui sulle meeldivad valged seinad, aga need tekitavad väga steriilse tunde, siis väga hea võimalus selle tunde taandamiseks on voodipeats, mis ulatub ühest seinast teise. Vineerist voodipeats-seinapaneel annab ruumile soojust ning eripära juurde.

Lastevoodi peats

Sellisest voodipeatsist oleme ka eelnevalt kirjutanud blogipostituses “Vineeriga lastetuba huvitavaks”. Lastele meeldib onne ehitada ja kuskile pugeda. Selline lahendus annab neile võimaluse tekk üle visata ja peitu pugeda ning taskulambiga raamatut lugeda. Lisaks saab peatsi külge kinnitada erinevaid lampe, pilte, mänguasju jms.

vineerist voodipeats
Pildi allikas

Lainelise äärega voodipeats

Kes ütles, et voodipeats peab alati sümmeetriline ja neljakandiline olema? Lisa ruumile vunki lainelise vineerist voodipeatsiga. Kui lihvitud pinda õlitad või vahatad, siis toob see veel eriti esile puidusüü mustri. Nii on peats justkui omaette maal seinas.

vineerist voodipeats
Pildi allikas

Seinatahvel voodipeats

Sellist voodipeatsit saab väga mugavalt kasutada nii mõne omatehtud suurema kunstitöö lõuendina kui ka moodboard’ide, märkmete, fotode või ka erinevate valgustite kinnitamiseks, ilma seina kahjustamata. 

Vineerist voodipeatsi meisterdamine on lihtsamast lihtsam ja ei nõua erilisi oskusi. Tasub vaid minna vineerimaailma outlet’i ja sealt välja valida endale sobivas mõõdus tükk.

Rohkem ideid leiad ka meie 
PINTERESTIST

Viimased postitused

Uus Multigrey kate RIGA Heksa Plus ja RIGA Tex toodetele

Latvijas Finieris on välja töötanud uue Multigrey melamiinkatte RIGA Heksa Plus ja RIGA Tex toodetele ...

RIGA ECOlogical – uus keskkonnasõbralikum liim ligniini baasil

Latvijas Finieris on oma tuntud RIGA kasevineeri jaoks välja töötanud uue keskkonnasõbraliku liimi RIGA ECOlogical,  mille puhul traditsioonilise fossiilfenooli asemel kasutatakse olulisel määral biopõhist ligniini ...

ERIPAKKUMINE: Testime uue mõõduga Wild Tile paneele

Meilt küsitakse tihti kuidas seina või lakke paigaldatud paneelide nurgad viimistleda ja milliseid liiste kasutada ...

Taas müügil puitbrikett!

Pakume Vineerimaailmas heledat kandilist kasepuust pressitud puitbriketti, mis on väga eeskujuliku kütteväärtuse ja minimaalse tuhajäägiga ...

Liitu uudiskirjaga

Sellel veebilehel kasutatakse kasutajamugavuse suurendamise ja toimimise parandamise eesmärgil “küpsiseid”, rohkem saate lugeda selle kohta “küpsiste poliitikast”, tutvuge ka “Andmekaitsereeglitega”.