Vineerist maja - 3 kasutust madala kvaliteediga vineerile

Otsid sobivat materjali mustaks põrandaks või katusealuste väljaehitamiseks? Vineer on tänuväärt materjal, mida saab kasutada nii kodu sisustades kui ka ehitades - see on vastupidav ning ei pelga niiskust. Nii naturaalne kui ka veekindel vineer sobivad mõlemad hästi kodusteks ehitustöödeks – olgu selleks kuur, garaaž, kodu või miks mitte ka koerakuut. Lisaks on II sordi vineer hinna poolest soodsam kui I sort.

1. Must põrand


Pildi allikas

Tihtipeale kasutatakse aluspõranda ehitamisel odavamat puitkiudplaati (OSB). Kuna keegi meist ei plaani iga mõne või kümne aasta tagant põrandat vahetama hakata, siis pikemas perspektiivis on veekindel vineer vastupidavam ning töökindlam. OSB imab ajapikku endasse niiskust ja võib pudenema hakata. Hinna poolest võib vineerist põrand tulla veidi kallim, aga see-eest peab kauem vastu.

Foto allikas                                                                                      Foto allikas

2. Katusealused


Pildi allikas

Sellisteks töödeks, kus vineer ei jää nähtav, on hea kasutada II sordi veekindlat vineeri või madala kvaliteediga naturaalset vineeri.  Katusealuste väljaehitamisel ei oma materjali parim väljanägemine olulist rolli. Kuna vineer on tugev materjal, siis sobib teda kasutada nii lamedate kui ka viilkatuste ehitamisel.


Fotode allikas

3. Vaheseinad

Madalama kvaliteediga niiskuskindlast vineerist saab väga edukalt ehitada ajutisi vaheseinu või musti seinu. Vineeri pind on sile ning seda on lihtne töödelda pahtli, värvi, krohvi jms. Vineerist seina saab sarnaselt pahteldatud kipsseinaga katta ka tapeediga.   


Foto allikas                                                                                       Foto allikas

Sobiva materjali võid leida meie outletist!

Marianna Jamolainen

Müügispetsialist

Kirjuta meile

Küsimuste korral kirjuta Siimule:

Kirja koopia saadetakse teie e-posti aadressile

Liitu uudiskirjaga

Sellel veebilehel kasutatakse kasutajamugavuse suurendamise ja toimimise parandamise eesmärgil “küpsiseid”, rohkem saate lugeda selle kohta “küpsiste poliitikast”, tutvuge ka “Andmekaitsereeglitega”.