Vineerist liuguksed - kas risk on seda väärt?

Liuguksed sobivad ideaalselt praktiliselt kõikidesse ruumidesse pakkudes võimalusi kapi või garderoobitoa sisu peitmiseks, samuti ruumi jagamiseks. Lisaks praktilisusele võib liuguks täita ka sisekujunduselemendi rolli ning sobib hästi kitsastesse ruumidesse. Vineerist liuguksed? Miks mitte.

Ühelt poolt on meil väga hea meel teieni tuua meie järgmine blogiuudis vineerist liugustest, sest ilusaid näiteid mujalt maailmast on väga palju. Teisest küljest teame, kuidas vineer võib käituda – kahjuks mitte alati kõige sirgemalt… Nimelt võib vineer ennast nn propellerisse tõmmata. See võib tuleneda oksakohtade “sisepingetest”. Samuti on tänapäeval vineeritööstuses kuivatusprotsess niivõrd optimaalne, et spoonikihtide 100% kuivatamine pole esmatähtis – hiljem kuivab materjal isepäiselt edasi. Sellegipoolest tundub, et ilusate liuguste saamine võib olla omamoodi loteriimäng, sest näiteid leidub väga palju.

Avaruse ja valguse mäng ehk ruumi tasakaal

Naturaalsest puidust uks on käele soe ja silmale ilus vaadata. Vineerist uks lisab tänapäeval väga populaarseks kujunenud lihtsale ja puhtale skandinaavia sisekujundusstiilile veidi maalähedust, robustsust – iseloomu. Lisaks on uks väga funktsionaalne, sest horisontaalselt üksteise või seina ette liigutatav uks võtab tõesti väga vähe ruumi. Maast laeni avatavate uste suureks eeliseks on avarus, sest kogu kapi sisu on korraga nähtav.

Tubadevaheline vineerist liuguks ehk ruumieraldaja

Ruumi eraldamiseks võib olla mitmeid põhjuseid. Üldiselt meeldivad inimestele avarad ruumid, aga vahel ei taha me näiteks õhtusöögile kutsutud inimestele köögis olevat segadust näidata. Liuguste taha ei pruugi alati ka terve ruum mahtuda, vaid ainult köögimööbel. Nii ei teki väiksemas eluasemes tunnet, et veedad kogu oma aja köögis. Samuti on ruumieraldajast uksi hea kasutada müra tõkestamiseks. 

Värvide mäng ehk trendikas ruumidevaheline uks

Liuguksed jätavad puhta, minimalistliku ja moodsa viimistluse mulje. Vineerist liuguksi võib viimistleda spetsiaalselt puidu töötlemiseks mõeldud linaõliga, nii toonitud kui toonimata kujul. Lakitud viimistluse korral soovitame kasutada pigem poolmattlakki. See lisab puidule pikaealisuse ja vastupidavuse erinevatele välistele mõjudele. Enne lakkimist on võimalik uksi ka soovitud tooni peitsida. Aktsendi saavutamiseks võib uksi ka värvida.

Lihtsalt stiilne vineerist liuguks 

Liuguks ei pea alati olema kitsas ruumis või kasutusel ainult eraldamise eesmärgil. Miks mitte teha lihtsalt üks stiilne uks oma elamisse. Tuua interjööri natuke puidu soojust ja looduse mustrimängu. Ukse võib valmistada ühest tahvlist või mitmest paneelist. Modernsemaks võid ukse muuta kui suuri tööstuslikku stiili rattaid siinide asemel kasutad. Ukse võib katta ka tahvlivärviga. Nii saab ust kasutada ka teadete või memo tahvlina ning miks mitte ka lastele lõuendiks.

Kui leidsid siit endale mõne mõtte, siis materjali leiad kindlasti meie outletist.
OUTLETI LAOSEIS

 

Viimased postitused

PAIGALDUSNIPID! Paneelid seina liistudeta?

Meilt küsitakse tihti kuidas seina või lakke paigaldatud paneelide nurgad viimistleda ja milliseid liiste kasutada ...

5 ideed: vineer rõdul või terrassil

Kalendri järgi on kevad käes ja lumi on loodetavasti jäädavalt selleks aastaks läinud ...

Vineerist maja - 3 kasutust madala kvaliteediga vineerile

Otsid sobivat materjali mustaks põrandaks või katusealuste väljaehitamiseks? Vineer on tänuväärt materjal, mida saab kasutada nii kodu sisustades kui ka ehitades - see on vastupidav ning ei pelga niiskust ...

Sel aastal vineerist jõulupuu!

Kas Sind häirivad ka kuuse küljest kukkuvad okkad varba all või väikeste elusate puude toomine metsas, et need siis kahe nädala pärast ära visata? Muidugi on olemas ka pottides kuused, aga kui paljudel teist need ka kasvama on pandud või üldse kasvama läinud? Meie pakume teile järgmisi huvitavaid vineerist valmistatud taaskasutatavate jõulupuude ideid, mille valmistamisega saab pea igaüks hakkama ...

Liitu uudiskirjaga

Sellel veebilehel kasutatakse kasutajamugavuse suurendamise ja toimimise parandamise eesmärgil “küpsiseid”, rohkem saate lugeda selle kohta “küpsiste poliitikast”, tutvuge ka “Andmekaitsereeglitega”.